Loading...

Sonny

Functie: Vastgoedadviseur
Afdeling: Vastgoed & Facilitair

Het verhaal van Sonny

Sonny is inmiddels een jaar of 7 werkzaam bij gemeente Delft. Hij is begonnen als junior technisch beheerder en is nu vastgoedadviseur Onderhoud en Duurzaamheid. Als vastgoedadviseur adviseert hij niet alleen op complexe technische vraagstukken. Hij is ook coördinator van het team Technisch Beheer.

Korte pauze

Voordat ik vastgoedadviseur werd, ben ik junior, medior én senior technisch beheerder geweest bij gemeente Delft. Ik heb ook een korte pauze genomen. Tijdens mijn stage voor mijn opleiding heb ik ooit een functie ontdekt die ik interessant vond: projectleider bij een woningcorporatie. Deze functie wilde ik graag een keer vervullen zodra ik meer ervaring had. Toen ik eenmaal ervaring op had gedaan bij gemeente Delft, kwam de functie vrij. Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen. Na 6 maanden kwam ik tot de conclusie dat het tóch niet mijn droombaan was. Mijn plekje bij gemeente Delft was gelukkig nog niet ingepikt en ik was nog steeds welkom. Toen ben ik vol enthousiasme weer als vastgoedadviseur aan de slag gegaan.

“De ruimte om door te groeien krijg je, maar je moet je kansen wel zelf grijpen.”

Een duurzaam steentje bijdragen

Ik heb bouwkunde gestudeerd. Nu heb ik een coördinerende functie in het vakgebied dat ik leuk vind. Ons team is verantwoordelijk voor het onderhoud van gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. In totaal gaat dit om ongeveer 90 gebouwen, zoals een museum, gymzaal en gezondheidscentrum. Die diversiteit vind ik leuk en maakt het werk heel interessant.

“Er is geen achterstallig onderhoud meer in de stad, dat maakt me wel trots.”

Maar naast onderhoud en beheer hebben we ook hele leuke projecten. Zo zorgen wij voor de verduurzaming van de gebouwen. Er zijn leuke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, die wij kunnen verwerken in onze projecten. Met slimme oplossingen zorgen we er bijvoorbeeld voor dat mensen verwarming hebben zonder het rijksmonument aan te tasten. We dragen ook een steentje bij aan de gebiedsontwikkelingen van Delft. Zo zorgen onze projectleiders onder andere voor de sloop van gebouwen en het opleveren van bouwrijpe grond.

“Ik hoop dat we het stigma dat op een ambtenaar ligt achterwege kunnen laten.”

Geen grijze muizen

Mijn studieachtergrond associeer je misschien niet meteen met een baan bij een gemeente, maar hier krijg je juist mooie bouwkundige uitdagingen. Veel mensen weten dat niet, omdat het werken bij een gemeente vaak een stoffig karakter heeft. Ik was eerst ook bang dat ik zou belanden in een team met allemaal grijze muizen, maar dat is helemaal niet zo! Het is af en toe net een bouwkeet met de mannen in het team. Er wordt veel gelachen en ook hard gewerkt. Aan vrouwen is er ook geen gebrek hoor. Sterker nog, op de afdeling Vastgoed & Facilitair werken nu meer vrouwen dan mannen.

“Ik krijg hier mooie bouwkundige uitdagingen in plaats van doorsnee opdrachten.”

Waarom gemeente Delft? Thuiskomen!

Ik ben in Delft geboren en ik heb er een lange tijd gewoond. Op mijn 29e ben ik uiteindelijk voor mijn vriendin naar Wateringen verhuisd, maar mijn liefde voor Delft is blijven bestaan. In mijn vrije tijd kom ik er ook graag. Ik ken hier veel mensen. Als ik een rondje door de stad fiets, kom ik altijd wel iemand tegen waar ik een praatje mee maak.

“Werken voor de stad waarin je bent geboren, dat is fantastisch.”

Mijn werktijden zijn flexibel. Dat is heel fijn. Ik werk 36 uur per week, verdeeld over 4 dagen. Door de coronamaatregelen werk ik nu thuis en verspreid ik mijn werktijden over 5 dagen. Zo kan ik af en toe even tussendoor met de hond wandelen. Dit doe ik natuurlijk wel onder de voorwaarde dat ik de afgesproken resultaten behaal en mijn uren volmaak.

Solliciteren? Gezellig!

Neem gewoon de stap. Kom op gesprek en laat jezelf verrassen. Ik wil jongere mensen graag enthousiast maken. Juist voor jongeren is het aantrekkelijk, vanwege de informele sfeer en de ruimte die je krijgt om je te ontwikkelen.

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.