Loading...

Timo

Functie: Projectleider
Afdeling: Realisatie

Het verhaal van Timo

Timo werkt al 13 jaar voor gemeente Delft. In 2007 is hij gestart als werkvoorbereider. Sinds 2012 werkt hij als projectleider.

Van werkvoorbereider naar projectleider

In de tijd dat ik werkte als werkvoorbereider nam ik op een gegeven moment zelf initiatief, door ondersteuning te bieden bij zaken zoals budgetbewaking. Zo ben ik op natuurlijke wijze doorgegroeid tot projectleider.

Ik leid projecten gericht op openbare ruimtes in gemeente Delft, zoals reconstructies van straten en het aanleggen van bruggen. De projecten zijn erg gevarieerd, ook de doorlooptijden projecten verschillen.

Diversiteit en samenwerking

Ieder project is anders. Er lopen projecten in de historische binnenstad, de TU-wijk, bedrijventerreinen, winkelcentra, zelfs woonwijken kunnen heel verschillend zijn.

“Op het ene moment sta je in een woonwijk, het andere moment in een natuurgebied in Delft.”

Eén van de projecten die ik momenteel leid, is het restaureren van een rijksmonument in de binnenstad: de Hoogbrug. Het project is net gestart, dus er moet nog veel gebeuren. Ook andere partijen moeten aan het werk gezet worden.

De gevarieerde samenwerking vind ik leuk. Ik werk samen met verschillende afdelingen van de gemeente, maar ook met externe partijen. Zo heb ik bijvoorbeeld contact met omwonenden, winkels, bedrijven en scholen. Er zijn allerlei partijen betrokken bij een project.

Als projectleider moet je bewust zijn van het politieke speelveld en aanvoelen wat de plek is van zo’n project in de organisatie. Ik communiceer duidelijk wat we gaan doen én waarom we het gaan doen. Ik denk er niet alleen over na hoe ik iets ga brengen, maar ik verdiep me ook in de omgeving.

“Ik wil heel graag alle belangen borgen, zowel de interne belangen als die van de omgeving.”

Hobbels en kuilen (letterlijk en figuurlijk)

Ik begin een project altijd met een goed gesprek met de opdrachtgever, om het beoogde resultaat scherp te krijgen. Hobbels en kuilen komen we tijdens ieder project weleens tegen. Moeilijke gesprekken ga ik dan niet uit de weg. Ik krijg namelijk ook ondersteuning van ervaren projectteamleden. Dat zorgt ervoor dat ik die gesprekken met vertrouwen inga. Uiteindelijk slaagt een project, dan ben ik trots op het resultaat!

“Samen overwinnen we hobbels en keilen. Met vallen en opstaan behalen we het gewenste resultaat.”

Waarom gemeente Delft? Dankzij een detacheringsbureau!

Ik ben in Delft terecht gekomen via een detacheringsbureau. De functie was aantrekkelijk, want het aanbod van de werkzaamheden is gevarieerd en er is ruimte voor eigen inbreng.

“Gemeente Delft kijkt goed naar ontwikkelmogelijkheden.”

Solliciteren? Ontdek de werkomgeving!

Ik vind de werkomgeving heel bijzonder. Zowel buiten in de stad als in het stadskantoor is het prettig om te werken. Waar mogelijk wordt er ook rekening gehouden met je persoonlijke omstandigheden. Dit maakt gemeente Delft een prettige werkgever.

“Ook wat corona betreft verleent de gemeente goede service. “Wat heb je nodig? Een beeldscherm en bureaustoel? Kom die gerust halen.”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.