Loading...

Noor

Functie: Omgevingsmanager
Afdeling: Realisatie

Het verhaal van Noor

Noor werkt sinds 1,5 jaar bij gemeente Delft. Ze werd destijds via LinkedIn benaderd door de gemeente, omdat de afdeling Realisatie op zoek was naar een projectleider. Na een fijn gesprek besloot Noor de uitdaging aan te gaan. Aangename verrassing: ze werd omgevingsmanager in plaats van projectleider. De functie die ze ook al – met veel plezier – bij haar vorige werkgever vervulde.

Van specialist naar generalist

Ik heb Geofysica gestudeerd aan Universiteit Utrecht. Daarna heb ik heel specialistisch werk uitgevoerd. Ik heb bijvoorbeeld 10 jaar gewerkt voor een ingenieursbureau, waar ik me richtte op zaken zoals grondwaterstroming. Daarna heb ik 8 jaar gewerkt bij een aannemer. Nu zit ik eigenlijk aan de andere kant van de tafel. Ik ben geen opdrachtnemer, maar opdrachtgéver.

De opdrachten van de gemeente zijn heel gevarieerd. Dus ik heb contact met allerlei specialisten, denk bijvoorbeeld aan vergunningen, ecologie, archeologie, verkeer, kabels en leidingen.

“Ik ben vooral goed in weten wie wat goed weet.”

Soms moet ik naar een andere techniek zoeken. Dit doe ik dan samen met collega’s en bewoners. Het is mijn taak om veel losse eindjes aan elkaar te knopen.

Belangen behartigen

Er zijn verschrikkelijk veel dingen waar je rekening mee moet houden en het kan ingewikkeld zijn om aan alle wensen te voldoen. Ik vind het een mooie uitdaging om alle verschillende belangen te behartigen. Er zijn bijvoorbeeld wensen vanuit het beleid van de stad, veiligheid en beheer, maar vooral ook van de gebruikers van de stad. Ik kom eigenlijk altijd uit op een mooi compromis.

“Ik vind het een sport om iedereen voor 80% tevreden te krijgen.”

Tijd voor taart

Ik heb niet alleen contact met mijn collega’s en specialisten. Ik vind het ook heel leuk om bewoners persoonlijk te benaderen. We hebben bijvoorbeeld een mooi persoonlijk project uitgevoerd voor de   Kastanjewetering. Deze kade was al meer dan 10 jaar verzakt, waardoor bewoners niet goed konden parkeren. Ze vielen zelfs bijna in het water als ze uit wilden stappen. Ze waren heel blij toen ze zagen dat het probleem werd aangepakt, want ze waren al een paar keer teleurgesteld door de gemeente.

Vroeger begreep ik zelf ook niet goed waarom het vaak zo lang duurt voordat een gemeente een project uitvoert. Ik snap de gemeente een stuk beter sinds ik hier werk. Als bewoner denk je vaak dat je een nummer bent. Je hebt dan het idee dat de gemeente onbereikbaar is. Dit gevoel wil ik wegnemen. Daarom heb ik bij alle bewoners aangebeld om het parkeerprobleem te bespreken. Door de bewoners uit te leggen waarom dit project complex was, kregen ze er begrip voor. De kade is nu vernieuwd en het ziet er heel strak uit. Om dit te vieren heb ik samen met de aannemer taart langsgebracht bij alle bewoners.

“Ik vind het leuk om door persoonlijk contact het verschil te maken.”

Kracht van het team

Ik werk met minimaal drie mensen samen: een projectleider, werkvoorbereider en een directievoerder. Daaromheen zwermt nog een heel groot leger van andere waardevolle collega’s. Ik kan bijvoorbeeld niets zonder een tekening die door een technisch team wordt gemaakt.

Ik heb veel enthousiaste collega’s met verstand van zaken. Dit zijn niet alleen de mensen die hier 40 jaar in dienst zijn, maar ook de jongere collega’s. Zij zijn een soort sponsjes die alles onthouden.

“Veel mensen denken na over de omgeving. Dat is leuk om te merken.”

Waarom gemeente Delft? Een goede klik!

Ik had een ontzettend leuk kennismakingsgesprek en een goede klik met het afdelingshoofd. We spraken af om elkaar na een maand weer te spreken, na kerst en oud en nieuw. Uiteindelijk besloot ik de uitdaging aan te gaan. Toen werd ik aangenaam verrast, want er was een nieuwe functie gecreëerd: omgevingsmanager. Dat was heel gaaf! Tot nu toe ben ik heel blij met mijn werk.

“Ik krijg heel veel vrijheid en vertrouwen op mijn afdeling.”

Solliciteren? Je krijgt enthousiaste collega’s!

Er lopen veel verschillende projecten bij de gemeente, maar alle projecten hebben verband met elkaar. Daardoor ontmoet je verschillende enthousiaste collega’s met veel verstand van zaken.

“Het is heel leuk om een onderdeel te zijn van de ontwikkeling van de stad.”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.