Loading...

Reggie

Functie: Adviseur Bedrijfsprocessen
Afdeling: Bedrijfsvoeringsteam

Het verhaal van Reggie

Reggie werkt sinds 2002 bij de gemeente Delft en heeft zijn jubileum jaar achter de rug. Ruim 20 jaar geleden liep er een project binnen Delft dat de Delftse ICT afspraak, oftewel DIA, heette. De gemeente was op zoek naar beleidsmedewerkers die verstand hadden van IT.

Het onderwijs heeft inmiddels wel een inhaalslag gemaakt!”

Reggie solliciteerde en kwam in deze functie terecht bij het Vakteam onderwijs. IT diende op scholen te worden bevorderd, maar men was hierin nog erg terughoudend. De gemeente Delft had het idee om scholen op weg te helpen. Er kwam geld vrij vanuit de verkoop van aandelen Energie Zuidholland. ‘ICT en onderwijs’ werd toen een apart project.

Pionieren

Het leuke van Delft is dat er veel ontwikkelkansen zijn. Zo hield ik me bezig met applicatiebeheer maar werkte ook als webredacteur. Wanneer je signaleert dat dingen beter kunnen, dan is dat bespreekbaar. Soms zit daar een functie aan vast. Zo ben ik betrokken geweest bij het ontwikkelen van een nieuwe website voor het onderwijs in Delft. De functie van webredacteur was indertijd geen bestaande functie. Ik was één van de eersten die deze functie heeft gecreëerd. Pionierswerk levert dus ook veel op voor de organisatie. Dat merk ik ook binnen mijn huidige baan: er komen weer nieuwe projecten aan.

“We noemen het geen Lean, maar vinden de term ‘continu verbeteren’, passender”.

De functie Adviseur Bedrijfsprocessen is heel breed. In principe werken we opdracht gestuurd: dit zijn opdrachten om een dienst te leveren. Diensten worden geoptimaliseerd zodat mensen aan de voorkant daar blij van worden. Als Lean coördinator probeer ik het proces van Lean voor de hele gemeente te coördineren. Daarnaast ben ik projectleider voor de verkiezingen. Een andere tak van sport, waar ik veel plezier aan beleef. De kansen komen dus wel.

“Je kunt je ontwikkelen totdat je stopt met werken”

De gemeente staat open voor initiatieven. Er is veel bespreekbaar. Ik probeer me nog altijd te ontwikkelen en dingen te zien. Trainingen en/of opleidingen worden goed gefaciliteerd. Ik geef zelf ook de training performancemanagement. Vooral als je onderbouwt wat de meerwaarde van een traject is wordt er vrijheid geboden om trainingen te initiëren of te volgen. Je hebt de kennis ook nodig!

Waarom solliciteren bij Delft?

Naast dat Delft een goede werkgever is, draag je ook zelf verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd is er die ruimte voor ontwikkeling.

 “Grijp zelf de kansen die zich voordoen! Delft geeft je daar alle gelegenheid voor”.

Welke mensen passen goed in delft?

Delft is een creatieve gemeente die hoog aangeschreven staat. Aan de andere kant is er behoefte aan de structuur die een organisatie nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Een positief punt is dat creatieve mensen goed bij ons passen. Delft is een goede werkgever waar veel jonge mensen werken.

Leuke vacature tips?

Bij veel functies behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Dit is een sterk punt. Dat je plaats onafhankelijk kunt werken. Neem vooral een kijkje op de website!

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.