Loading...

Kom ook
werken
voor Delft

Ambitieuze senior projectmanager met lef en procesvaardigheden

Nadat je met je ervaring in het project- en procesmanagement en met succes aan mooie en complexe (fysieke) projecten hebt gewerkt komt soms de vraag: waar kan ik mijn talenten verder ontwikkelen? Welke volgende stap ga ik zetten in mijn loopbaan?

Als dynamische en innovatieve gemeente hebben wij behoefte aan jouw talenten en hebben we de juiste plek om jou in de rol van senior projectmanager je kennis te laten delen en je verder te laten groeien! Vooral binnen gebiedsontwikkelingen hebben we behoefte aan versterking, maar ook werken aan ontwikkelingen binnen andere domeinen behoort tot de mogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden Solliciteer direct Meer informatie

De stad en je rol

De stad Delft is volop in ontwikkeling. Grote vraagstukken van deze tijd als de woningbouwopgave in hoogstedelijk gebied met weinig ruimte, energietransitie, gebiedsontwikkelingen. Ontwikkelingen in de jeugdzorg en het onderwijs vragen ook in Delft creatieve oplossingen. Dit betekent een speelveld van complexe ontwikkelopgaven, veel belangen, hoge urgentie. Stedelijke ontwikkeling vraagt bij uitstek om een combinatie van proces- en projectmanagement. We pakken deze vraagstukken integraal op, vanuit een samenhangend sociaal, economisch en ruimtelijk-fysiek perspectief. En we maken hierbij graag gebruik van de innovatieve en wetenschappelijke denkkracht die de stad Delft biedt.

In de rol van senior projectmanager leid je zelfstandig projecten binnen complexe ontwikkelingsopgaven en programma's, zowel in het fysieke als sociale domein. De opdrachtgever zorgt, in samenwerking met jou, voor de kaders en de randvoorwaarden waarmee jij je werk gefocust en resultaatgericht kunt doen. Uiteraard draag je bij met je kennis en ervaring aan het begeleiden en coachen van collega's.

We zoeken een nieuwe collega die ambitie en lef heeft om kennis en ervaring te delen met ons en zichzelf hierin verder wil ontwikkelen. Uiteraard in samenwerking met de gepassioneerde en deskundige collega's.

Foto van Johan

Johan

(senior projectmanager bij de gemeente Delft):
“Sinds twee jaar werk ik bij de gemeente Delft als senior projectmanager. Deze overstap is mij goed bevallen! Na werkzaam te zijn geweest bij een kleinere gemeente zocht ik een plek om me het vak van projectmanagement eigen te maken en mezelf daarin verder te ontwikkelen. De afdeling P&P in Delft biedt deze plek! Het is een gevarieerd team professionals, collega's van wie ik veel kan leren en met wie ik kan sparren in mijn projecten. Kortom, een ideale plek als project- en procesmanagement een talent is dat je verder wilt ontwikkelen!”

Je werkplek

Bij de gemeente Delft zijn we op zoek naar jou, als je écht je talenten tot hun recht wilt laten komen. Als je je 'skills' wilt laten floreren in een omgeving die dat hard nodig heeft. Waar elke dag gewerkt wordt aan een leefbare en veilige stad. Waarin het een genot is om te wonen én te werken. Waar elke dag collega's zich het vuur uit de sloffen rennen, om nieuwe generaties ook de mogelijkheid te bieden te wonen en te werken in een prachtige oude nieuwe stad.

Oké, ook binnen de gemeente Delft ontkomen we niet aan vaste overlegstructuren, verplichte regels en ingewikkelde collega's. En ook bij ons loopt alles nog niet op rolletjes ook al zijn we trots op onze professionaliteit. Bij alles hebben we een gezamenlijk hoger doel dat we niet uit het oog verliezen: het bijdragen aan het ontwikkelen van Delft. Hierbij zijn we gemotiveerd door een toekomst met ruimte voor zelfontplooiing, inzet en benutten van talenten.

Je komt te werken bij de afdeling Programma's en Projecten (P&P) van de gemeente Delft. Hier werken de professionals die hun vak van projectmanagement, procesregie, programma management en projectondersteuning inzetten voor de ontwikkeling van de stad en van hun collega's. Een uitdagende en inspirerende omgeving waar zowel Johan als Charlotte, zie quotes, deze rol vervullen.

Foto van Charlotte

Charlotte

(senior projectmanager bij de gemeente Delft):
“Een half jaar geleden ben ik overgestapt van een grote gemeente naar Delft en ik kan het aanraden! In Delft als middelgrote gemeente heb je te maken met vergelijkbare grootstedelijke opgaven en een belangrijke rol in de regio, maar met een kleinere ambtelijke organisatie. Met een deskundig team zoek je naar innovatieve oplossingen terwijl binnen de afdeling ook jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Zo kan je, voor de stad en jezelf, echt verschil maken.”

Je profiel

Je bent een daadkrachtige, ervaren procesdenker met een goed gevoel voor bestuurlijke, politieke en sociale verhoudingen. Als manager van complexe projecten en processen is het zoeken naar gedeelde belangen jou op het lijf geschreven. Hierbij kun je omgaan met onzekerheden omdat bij de ontwikkeling van opgaven niet alles vooraf vast staat. Met jouw talenten, kennis en betrokkenheid bij de stad leidt je de partijen door dit proces en zorgt daarbij voor een breed draagvlak en een samenhangende aanpak.

Als spin-in-het-web weet jij goed overzicht te houden over het gehele werkveld. Je bent het geweten van dit proces en bewaakt de koers op de lange termijn. Maar je verliest niet uit het oog dat de partners op korte termijn resultaten willen zien en dat de omgeving voortdurend in beweging is.

Wij willen graag met jou in gesprek als jij je herkent in het volgende:

  • Je bent enthousiast en open, de drijvende kracht achter projecten;
  • Je hebt minstens zes jaar ervaring als manager van complexe (gebieds)ontwikkelingen binnen een overheid en in het aansturen van multidisciplinaire teams;
  • Projectmanagement en Procesregie is je vak;
  • Je hebt een academische- of hbo-opleiding afgerond. Het is een pré als die aansluit op het vakgebied, maar dat is niet noodzakelijk (denk hierbij aan gebiedsontwikkeling, stedelijke ontwikkeling, (sociale) geografie, planologie, technische bestuurskunde, omgevingsmanagement, rechten);
  • Je kunt goed schakelen tussen belangen van verschillende partners;
  • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
  • Je bent sterk in probleemanalyse, besluitvaardig en hebt lef om initiatief te nemen;
  • Je brengt rust en structuur en een stevige gesprekspartner met natuurlijk overwicht.
Deel deze vacature met je netwerk:

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.