Loading...

Rohit

Functie: Medior database administrator
Afdeling: Informatietechnologie

Het verhaal van Rohit

Rohit is 23 jaar en werkt inmiddels een jaar bij gemeente Delft. Hij is begonnen als junior database administrator. Onlangs is hij doorgegroeid tot medior database administrator. Hij kan niet wachten om hierna door te groeien tot senior medewerker.

Meer dan een team

Als database specialist zorg ik ervoor dat alle databases goed draaien. Een database is de fundering van een applicatie. Applicaties en databases; dat klinkt voor sommigen misschien een beetje te technisch. Ik zal het simpel houden: als een database goed draait, werkt de applicatie goed. Applicaties zijn de programma’s en websites die medewerkers gebruiken om hun werk te doen. Ik los storingen op en verwerk verzoeken van medewerkers die de applicaties gebruiken. Ik werk in een hecht team met drie senior-collega’s, maar eigenlijk heb ik contact met de hele organisatie.

“Mijn werk is altijd uitdagend. Ik doe telkens wat anders.”

Veel voldoening door verantwoordelijkheid

In totaal ben ik verantwoordelijk voor zo’n 250 databases. Die zijn niet alleen belangrijk voor Delft, maar ook voor Rijswijk. Ik heb dus veel verantwoordelijkheid. Daar ben ik wel trots op. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat de applicatie Key2Burgerzaken goed werkt, zodat bewoners hun rijbewijzen en paspoorten aan de balie kunnen aanvragen.

“Ik vind het fijn om achter de schermen iets te kunnen doen voor de bewoners.”

Eindeloze updates

Samen met een collega werk ik nu aan een groot project: Life Cycle Management. De servers waar de databases op draaien, moeten constant up-to-date blijven. Wij schrijven een script, waardoor een update met één druk op de knop kan worden doorgevoerd. Dit is een hele toffe uitdaging.

“Databases zijn supercool en interessant!”

“Ik krijg heel veel kansen! Die pak ik met beide handen aan. Het is een hele mooie, toffe werkgever.”

 

Niet alleen de applicaties worden geüpdatet. Ook ik blijf me ontwikkelen. Ik heb al veel geleerd door verschillende cursussen te volgen. Dankzij de gemeente volg ik nu zelfs een master aan de Open Universiteit: Software Engineering. Dit doe ik in mijn vrije tijd en dat lukt aardig. Ik wil zoveel mogelijk groeien.

“Ik krijg heel veel kansen bij de gemeente.”

Waarom gemeente Delft? Voorloper!

Delft is een hele mooie stad met heel veel ontwikkelingen. Ik wil graag deel uitmaken van de ontwikkeling van deze stad. Er zijn ook veel nieuwe ontwikkelingen in de IT. Op dit gebied is gemeente Delft één van de voorlopers. Dat maakt gemeente Delft een hele interessante werkgever.

“Ik zorg ervoor dat de gemeente zich ontwikkelt en de gemeente zorgt ervoor dat ik me ontwikkel. Twee vliegen in één klap!”

Solliciteren? Grijp je kans!

Als junior professional heb je een hele mooie positie bij gemeente Delft. Er is ruimte voor zelfontplooiing en je kunt hier in aanraking komen met alle onderdelen van de IT. Je maakt bijvoorbeeld gemakkelijk contact met een functioneel beheerder of een netwerkspecialist.

“Ik volg cursussen, behaal certificaten en kreeg zelfs een masteropleiding aangeboden! De kansen liggen hier voor het oprapen.”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.