Loading...

Dirk-Jan

Functie: Chief Information Officer
Afdeling: Dienstverlening

Het verhaal van Dirk-Jan

Dirk-Jan werkt al 18 jaar bij gemeente Delft. Momenteel is hij werkzaam als programmeur. Daar zijn vele rollen aan voorafgegaan, waaronder projectleider, adviseur en teammanager.

Van uitdaging naar uitdaging

Om de 3 jaar ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan bij de gemeente. Nu werk ik als programmeur. Het college wil van alles bereiken in de stad, ik zet de opdrachten dan uit in de organisatie. Ik richt me op interne én externe dienstverlening.

“Ik werk hier al 18 jaar en daar ben ik trots op. Van tevoren had ik dat nooit gedacht.”

Overleggen, meten en besturen

Ik werk niet op één afdeling. Ik stuur allerlei ontwikkelingen en projecten aan op verschillende afdelingen. Ik overleg veel met mensen om ervoor te zorgen dat opdrachten goed georganiseerd worden.

“Je wil iets bereiken in het domein: hoe kun je dat meten en besturen?”

“Ik vind het mooi om voor de stad resultaten te bereiken, sámen met mensen.“

Trouwen

Stel je voor: je gaat trouwen. Hoe verloopt de reis door de organisatie dan? We realiseren klantreizen om de dienstverlening te verbeteren. We gaan in gesprek met bewoners: hoe heb je die reis ervaren?

Handhaving

Een ander voorbeeld: je werkt als handhaver. Welke route loop je dan? Ik geef opdracht aan een team die relevante informatie verzamelt en analyseert, bijvoorbeeld over handhaving. Op basis van die informatie kunnen we bepalen waar problemen zijn (bijv. foutparkeren). Zo kunnen we handhavers gericht op pad sturen.

Hoge ambities

Gemeente Delft is heel ambitieus, dat is soms lastig. Niet alles wat het college wil, is haalbaar of betaalbaar. Dit is wat we gaan doen en dat is wat we niet gaan doen.

Als programmeur moet je goed keuzes kunnen maken: wat gaan we wel doen en wat gaan we niet doen? En je moet mensen kunnen overtuigen. Je moet natuurlijk wel organisatiebewust zijn: weerstand aanvoelen. Zo bepalen we uiteindelijk samen het doel.

Waarom Delft? Resultaat zien!

Ik heb er bewust voor gekozen om voor de overheid te werken, omdat je dan wat kan doen voor de maatschappij. Als je voor een stad werkt, zie je concrete resultaten. Ik werkte voorheen in consultancy. Dan geef je een organisatie advies en ga je weer weg, het resultaat zie je niet. Zonde!

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.