Loading...

Pak jij graag de uitdaging aan om in een stedelijk, historisch gebied met veel belangen de juiste strategische beoordelingen en adviezen te geven? Lees dan verder wat wij jou in Delft te bieden hebben in de rol val senior planeconoom!

Je rol

De gemeente Delft is met ruim 100.000 inwoners op een kleine 24 km2 een compacte stad. Maar de uitdagingen die ons wachten kun je groot noemen. Maak ruimte voor 15.000 nieuwe woningen en 10.000 extra arbeidsplaatsen in een duurzame stad die bereikbaar en leefbaar moet blijven. Als senior planeconoom heb jij daarin een cruciale rol.

Als senior planeconoom heb je een centrale rol bij de vastgoed- en gebiedsontwikkelingen in de stad. Voor allerlei initiatieven en ontwikkelopgaven bied jij jouw inzicht en visie. Je bent een gesprekspartner voor de ontwikkelende en investerende partijen, de (interne) projectorganisatie(s) en de politiek. Op een creatieve manier bereid je samen met de collega’s de stedelijke ontwikkelingen voor met behulp van haalbaarheidsstudies en grondexploitaties.

Je weet informatie te filteren, de belangen van de deelnemende partijen te herkennen, de kwaliteitsverschillen in de opgaven financieel te vertalen en partijen te bevragen op hun intenties. Kortom, je staat stevig in je schoenen en bent in staat strategisch te denken.

Als senior planeconoom heb je binnen Delft te maken met de volgende verantwoordelijkheden:

 • Strategische beoordelen van en adviseren over financieel-economische en markttechnische haalbaarheid van plannen
 • (Mede)opstellen en beheren van haalbaarheidsstudies en grondexploitaties
 • Toetsen van grondexploitaties en risicoanalyses van derden
 • Opstellen van risicoanalyses en adviseren over beheersmaatregelen om deze risico’s te managen
 • Onderhandelen met private partijen over af te sluiten grond- en exploitatieovereenkomsten
 • Advisering over samenwerkingsvormen en financiële constructies
 • Senior en/of sparringpartner voor de medewerkers van de kolom grondbedrijf.

Je werkplek

Binnen de Afdeling Vastgoed & Facilitair bevinden zich ruim 30 juridische, economische en technische vastgoed- en facilitaire specialisten binnen de gemeentelijke organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor nagenoeg al het gemeentelijk vastgoed en het professioneel beheren ervan. Daarnaast geeft de afdeling zowel intern als extern advies op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkelingen.

De gemeente Delft heeft een aantal jaren een koers gekend en succesvol uitgevoerd om de gemeentelijke vastgoed- en grondportefeuille te verkleinen. Er wordt nu nadrukkelijker gekeken of we ons eigen grond- en vastgoedbezit strategischer kunnen inzetten in de opgaven van gebiedsontwikkelingen voor de stad. Dit is vooral met het doel een vliegwiel te creëren in de ruimtelijke opgaves.

Functie-eisen

Je profiel

Als Delftse collega draag je bij aan de veranderingen in werkprocessen en structuren en ben je de sparringpartner voor de overige collega’s in jouw vakgebied. Je bent analytisch en tegelijkertijd resultaatgericht en ondernemend. Je weet daarbij draagvlak te creëren, de belangen en verwachtingen van anderen goed te doorgronden en hebt oog voor de effecten en belangen van jouw werk op de samenleving.

Andere eisen

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding met minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring als planeconoom
 • Ervaring in het werken binnen een bestuurlijke/politieke omgeving
 • Kennis van en ervaring met het werken met een planning & control-cyclus.
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van Vastgoed en Grondzaken
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (o.a. staatssteun, wet markt en overheid).

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €5.169,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Er is een mogelijkheid tot arbeidsmarkttoelage met een maximum van € 5.685,- (schaal 12). Dit is afhankelijk van specifieke ervaring en kennis. De vacature is voor 32 uur per week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: Op dit moment werken wij voornamelijk vanuit huis. Zodra de RIVM maatregelen het weer toelaten werk je in en vanuit ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil je eerst meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jiri van den Berg, gebiedseconoom (0652739378) of Klaas Mast, afdelingshoofd Vastgoed & Facilitair (0653932014).

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie en upload jouw motivatie en CV vóór vrijdag 16 april via de ‘solliciteer’ button. De gesprekken worden in overleg ingepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.