Loading...

Is een politiek-bestuurlijke omgeving jou niet vreemd? Weet jij op de kritische momenten rust te bewaren en uit te stralen? Lees dan verder wat voor impact jij kan hebben in Delft!

Je rol

Als senior communicatieadviseur en woordvoerder adviseer je zowel bestuur als management én zorg je in samenwerking met je collega’s voor een daadkrachtige uitvoering van die adviezen met gevoel voor de actualiteit en mogelijke issues.
Als woordvoerder ondersteun je twee wethouders. Je hebt verstand van positionering en oog voor het belang van individuele collegeleden én van het college als geheel. Je vertaalt je adviezen over positionering en profilering naar concrete acties.

In jouw rol werk je met verschillende partners samen. Het ene moment schakel je met communicatiecollega’s uit de regio of provincie, het andere moment met een onderwijsinstelling of projectontwikkelaar.

Daarnaast ben je betrokken bij (complexe) projecten en thema’s waarbij senior advies nodig is en fungeer je als klankbord voor de medior adviseurs binnen jouw portefeuille. Je bent scherp op interne en externe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de gemeente Delft en voor de onderwerpen waar jij verantwoordelijk voor bent.

Verder vervul je een rol als aanspreekpunt voor de media. Bij een ramp of crisis vervul je een rol in de taakorganisatie. Je leest het al, een veelzijdige en interessante functie met impact!

Je werkplek

Binnen het cluster Bestuur maak je deel uit van de afdeling Communicatie. Samen adviseren en ondersteunen we het bestuur en de organisatie bij de in- en externe communicatie. Het doel: Delftenaren, eigen medewerkers en andere betrokkenen helder informeren over en betrekken bij het werk van de gemeente. We leveren omgevingsbeelden, analyses en (strategisch) advies en maken in- en externe communicatiemiddelen. Monitoring -online en offline- en analyse zijn de basis voor ons werk. Dat gebeurt in onze newsroom, waarin analyse, redactie, communicatieadvies en woordvoering samenkomen.

Functie-eisen

Je profiel

Je bent een stevige persoonlijkheid met overtuigingskracht. Je bent analytisch, flexibel en omgevingsbewust: je blik is van buiten naar binnen gericht. Proactief en snel schakelend ga je voor resultaat. Als een echte verbinder kun je uitstekend samenwerken. Daarnaast weet jij rust uit te stralen en te bewaren.

Verder zien wij graag:

  • Een afgeronde hbo- of wo- opleiding Communicatie of soortgelijk
  • Dat je bekend bent in een politiek-bestuurlijke omgeving (minimaal 5 jaar)
  • Ruime ervaring in het adviseren van (lokale) bestuurders en management
  • Ruime ervaring als communicatieadviseur en woordvoerder
  • Dat het geven van persvoorlichting jou niet vreemd is
  • Bekendheid en ervaring met crisiscommunicatie
  • Dat je bereid bent om in de avonduren en weekenden beschikbaar te zijn voor persvragen
  • Ervaring met reputatiemanagement, factor C en stakeholdermanagement
  • Affiniteit met Delft.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.169, – bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). De vacature is voor 36 uur per week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. Er zijn voldoende mogelijkheden voor professionele ontwikkeling.

Tot slot: op dit moment werken wij voornamelijk vanuit huis. Als de maatregelen als gevolg van Corona-virus het weer toelaten werk je in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en de gemeente faciliteert jou zo goed mogelijk bij het inrichten van een comfortabele en veilige (thuis)werkplek.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op
met Paula Legen, hoofd Communicatie (06-52738697).

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatie en cv voor donderdag 24 juni via de ‘solliciteer’ button. Reserveer de datum: De 1e ronde selectiegesprekken zijn gepland op maandag 28 juni. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 1 juli.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.