Loading...

Je rol

De gemeente probeert het wonen, werken en leven in Delft zo prettig mogelijk te maken voor iedereen. Maar het komt weleens voor dat een van onze burgers het niet eens is met een beslissing van de gemeente.

Als juridisch adviseur rechtsbescherming speel jij een belangrijke rol in de afhandeling van deze bezwaarschriften (voor zowel Delft als de Veiligheidsregio Haaglanden). Je treedt op als secretaris van de Adviescommissie voor bezwaarschriften én als voorzitter bij bezwaarzaken via ambtelijk horen worden afgehandeld. Dit houdt in dat je hoorzittingen voorbereidt en/of begeleidt en verslagen en conceptadviezen opstelt en terugkoppelt aan het betrokken cluster.

Daarnaast ben je continu bezig met het spotten van verbeterpunten. Wat had er beter gekund? Wat kan er nu nog beter? Zijn er leermomenten die je terug kunt koppelen aan de clusters? Dankzij jouw inzet kan de juridische kwaliteit van de gemeentelijke organisatie worden verbeterd.

Je werkplek

Kwaliteit, tijdigheid en betaalbaarheid: dat is nodig bij de afhandeling van bezwaarschriften. Minder complexe bezwaarschriften worden daarom via ambtelijk horen afgehandeld. Voor de complexe bezwaarschriften heeft de gemeente een Adviescommissie voor bezwaarschriften ingesteld. Deze bestaat uit drie kamers, met elk een eigen specialisatie.

  • Kamer I: belast met zaken op het gebied van bouwen, wonen en verkeer
  • Kamer II: belast met zaken op het gebied van werk, inkomen en zorg
  • Kamer III: belast met zaken, anders dan genoemd onder I en II

Als juridisch adviseur rechtsbescherming word je ingezet op alle hiervoor genoemde onderwerpen. Voor deze vacature zijn we op zoek naar een collega die thuis is in de wet- en regelgeving binnen het sociaal domein.

Ook geven we je graag nog wat extra informatie over het Rechtsbeschermingsbedrijf. Deze maakt namelijk deel uit van de afdeling Juridische Zaken, waar ook een team van specialistisch juridisch adviseurs werkzaam is. De afdeling is aan de ene kant een businesspartner van alle clusters, aan de andere kant is onderneemt zij acties om het juridisch bewustzijn van de organisatie te vergroten.

Binnen de afdeling werken we nauw samen om onze inhoudelijke doelen te realiseren, maar ondernemen we ook regelmatig sociale activiteiten, zoals borrels en een periodieke afdelingsdag.

Functie-eisen

Je profiel

Analytisch en resultaatgericht: dat is wat je moet zijn om deze functie goed te kunnen uitoefenen. Daarnaast ben jij iemand die niet terugdeinst voor het tonen van initiatief en heb jij veel empathisch vermogen. Je kunt goed samenwerken, hebt oog voor de belangen die spelen en kunt op basis van gezag en gepaste communicatie anderen overtuigen.

Andere eisen:

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en over een relevante juridische opleiding
  • Je hebt kennis van juridische processen bij (lokale) overheid
  • Je bent ervaren in het adviseren over juridische aangelegenheden
  • Ervaring als secretaris van een bezwarencommissie en met ambtelijk horen is een pre
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, met name op het gebied van het sociaal domein.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.169,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Het betreft een functie voor 24 uur per week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: op dit moment wordt er zover het mogelijk is vanuit huis gewerkt. Als de maatregelen als gevolg van het Corona virus het weer toelaten, werk je in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jennifer van Luijk (Afdelingshoofd Juridische Zaken) via telefoonnummer 06 40 14 12 96.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor woensdag 14 april via ‘solliciteer’ button. De gesprekken zullen plaatsvinden op 20 en 21 april.

Medewerkers van de regio Haaglanden hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.