Loading...

Ben je thuis in toezicht en handhaving rondom bouwen en wonen? Heb jij een goed gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen? Dan zoeken we jou!

Je rol

Als bouwinspecteur ben jij verantwoordelijk voor het controleren van Delftse bouw- en verbouwwerkzaamheden conform wet- en regelgeving en het geldende toezichtprotocol. Daarnaast zie jij toe op het veilig gebruik van diverse bouwwerken, waaronder woningen, scholen en kantoren. Met jouw communicatieve vaardigheden weet jij een duidelijke boodschap te geven en op de juiste manier handhavend op te treden.

Wat doe je nog meer? Je houdt je o.a. bezig met de controles op diverse nieuw- en verbouwwerkzaamheden. Je bent hierin toetsend op hoofdonderdelen, legt je bevindingen direct vast en geeft bijvoorbeeld de aannemer kort en bondig terug wat er van hem/haar verwacht wordt. Ook houd je controles bij bijvoorbeeld studentenwoningen, panden die worden ‘verkamerd’ en illegaal gebruik. Dit om de leefbaarheid en veiligheid in onze stad te vergroten.

Daarnaast ben je adviseur van Burgemeester & Wethouders en het management. Ook adviseer je de juridisch adviseur bij bezwaar- en beroepsprocedures. Als deskundige neem je ook deel aan werkgroepen die werken aan bijvoorbeeld nieuwe beleidskaders.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Bouwen en Bijzonder Onderzoek (BBO). De afdeling is ongeveer 45 medewerkers sterk en werkt aan de fysieke, sociale en openbare veiligheid.

Jij valt onder het team Bouw: het team van 25 medewerkers dat zich enerzijds bezighoudt met het toezicht en handhaving van o.a. bouwregelgeving en stedenbouwkundige bepalingen. Dit wordt uitgevoerd door 11 medewerkers van de zogenaamde Buitendienst, waar jij als bouwinspecteur een onderdeel van gaat uitmaken.
Anderzijds is het team op dit gebied verantwoordelijk voor het behandelen van aanvragen om vergunningen op het gebied van bouwen en wonen. Binnen de wettelijke kaders worden de aanvragen beoordeeld, behandeld, begeleid en worden vergunningen voorbereid (de Binnendienst).

Functie-eisen

Je profiel

Wij zoeken iemand met natuurlijk gezag die anderen weet te overtuigen. Je bent zelfverzekerd en handelt constructief bij belangenverschillen. Je hebt daarbij oog voor de klant, andere (bestuurlijke) belanghebbenden en de dienstverlening van de gemeente Delft. Je houdt van zelfstandig werken, maar bent ook een teamspeler. Met elkaar kom je verder!

Verder zien wij graag:

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Affiniteit met Bouwkunde, ABW I en/of II
  • Enkele jaren werkervaring (het liefst bij een lokale overheid)
  • Kennis van wet- en regelgeving en ontwikkelingen in het vak (landelijk en gemeentelijk)
  • Inzicht in de rol van de overheid, vooral publieksrechtelijk
  • Gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). De vacature is voor 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil je eerst meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Bart van der Hout, Teamleider Bouwen en Bijzonder Onderzoek, via telefoonnummer 0653923246.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie en upload jouw motivatie en cv vóór donderdag 28 oktober via de ‘solliciteer’ button. De gesprekken worden in overleg met jou ingepland. 

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.