Loading...

Voel jij je thuis binnen het sociaal zekerheidsrecht? Weet jij met jouw onderzoekende instelling bijstandsfraude aan te pakken? Lees dan verder wat jouw bijdrage bij de gemeente Delft kan zijn!

Je rol

De Participatiewet is al een tijd van kracht. Een goede, sociale wet voor iedereen die kan werken, maar toch een steuntje in de rug op de arbeidsmarkt nodig heeft.

Er zijn een hoop mensen die de hulp en/of bijdrage goed kunnen gebruiken. Helaas zijn er ook de nodige mensen die fraude plegen. Daarom zijn we op zoek naar een Bijzonder Controleur die de naleving controleert. Niet alleen omdat we als gemeente de voorzieningen van de Participatiewet rechtmatig wíllen verstrekken, maar ook omdat we dat moeten.

Hoe je ontdekt of er (mogelijk) bijstandsfraude wordt gepleegd? Als Bijzonder Controleur ontvang je interne en externe meldingen die je moet onderzoeken op mogelijke bijstandsfraude. Dit noemen we schending informatieplicht. Het gaat onder andere om meldingen van werk, inkomsten, vermogen of een gewijzigde gezinssituatie.

In deze functie heb je een uitdagend takenpakket:

  • Aan de hand van meldingen of risicosignalen verzamel jij informatie (alleen of in teamverband), schat jij de ernst in en treed je passend op
  • Je maakt boeteoverwegingen voor klanten die de inlichtingenplicht hebben geschonden
  • Je stelt rapportages en beschikkingen op n.a.v. van je bevindingen uit je fraudeonderzoek en van je boeteoverweging die gevolgen kunnen hebben voor de uitkering.

Tijdens je fraudeonderzoeken en boeteoverwegingen komt het regelmatig voor dat je op het kantoor van de gemeente Delft een persoonlijk gesprek moet aangaan met de klant om een juist besluit te kunnen nemen. Het is dan ook belangrijk dat je stevig in jouw schoenen staat.

Je werkplek

Als Bijzonder Controleur ben je onderdeel van de afdeling Bijzonder Onderzoek. Hier werk je samen met een collega bijzonder controleur, sociaal rechercheurs en toezichthouders aan de handhaving van wet- en regelgeving.

Functie-eisen

Je profiel

Analytisch, resultaatgericht, besluitvaardig, empathisch vermogen, integriteit, goed kunnen samenwerken in teamverband. Het is zomaar een greep uit jouw eigenschappen. Je hebt oog voor wat belangrijk is en het is voor jou dan ook geen probleem om de belangen van de organisatie en de klant naast elkaar te laten werken. Omdat je zelfverzekerd bent, weet je middels passende communicatie te overtuigen en vertrouwen te winnen. Als laatste kun je goed zakelijk en objectief rapporteren.

Verder zien wij graag:

  • Een (aantoonbaar) mbo werk- en denkniveau
  • Goede mondelinge en schriftelijke Nederlandse uitdrukkingsvaardigheid
  • Een BOA certificering of bereid om dit te behalen
  • Kennis en ervaring op sociaal en juridisch gebied, met name op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht en (de uitvoering van) de Participatiewet en de Algemene Wet Bestuursrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.591,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 8). Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt?
Neem dan contact op met Gaby Verveer (bijzonder controleur) via telefoonnummer 0640850842.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie en upload jouw motivatie en cv uiterlijk zondag 12 december via de ‘solliciteer’ button. De gesprekken worden in overleg ingepland.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

 

 

 

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.