Loading...

Functieomschrijving

Je rol

Als Beleidsadviseur Wmo zet jij je in voor een inclusieve Delftse samenleving. Dat doe je middels  beleidsadviezen op het brede terrein van de Wmo.  In jouw rol zet jij je actief in voor dossiers op het gebied van preventie, mantelzorg, verbinding, maatwerkvoorzieningen & algemene voorzieningen, ouderenbeleid en eenzaamheid.

Wat houdt dat precies in?

 • Je volgt de maatschappelijke ontwikkelingen en beleidsonderzoeken, signaleert knelpunten en ontwikkelt initiatieven op de genoemde terreinen
 • Je volgt de relevante wetswijzigingen en vertaalt deze naar lokaal beleid
 • Je onderhoudt contact met de maatschappelijke partners en creëert draagvlak voor de beleidskeuzes
 • Je werkt mee aan inhoudelijke rapportages op beleidsonderdelen
 • Je schrijft adviezen voor de wethouder en bewaakt het beleidsproces
 • Je houdt met de collega’s oog voor de integraliteit van beleid en de samenhang binnen de afdeling.

Je werkplek

Het cluster Samenleving levert een bijdrage aan de gemeentelijke doelen die samenhangen met
twee pijlers: stad van innovatie en participatiesamenleving. Samenleving realiseert
samen met haar maatschappelijke partners de doelstellingen van de gezamenlijke sociale visie. 

De afdeling Samenleving Advies is het expertisecentrum voor het Sociaal Domein en adviseert over, initieert of ontwikkelt (extern gericht) beleid op de kennisvelden binnen het Sociaal Domein. Als onderdeel van het cluster Samenleving lever je hier een bijdrage aan in het subteam Wmo. Hiervoor werk je nauw samen met diverse lokale en regionale partners, zoals vrijwilligersorganisaties, zorgaanbieders en andere gemeenten.

Functie-eisen

Je profiel

Je ben een professional met hart voor het brede veld van de maatschappelijke ondersteuning aan kwetsbare inwoners van de stad. Je legt gemakkelijk verbindingen en houdt van aanpakken. Je bent gericht op het creëren van resultaten en samenwerken en je kunt snel schakelen als de situatie daar om vraagt. Je zet graag je tanden in complexe maatschappelijke vraagstukken, maar schrikt ook niet terug van juridische kwesties. Ook ben je in staat helder te communiceren met inwoners, consulenten, collega-adviseurs en opdrachtgevers.

Verder zien we graag:

 • Hbo of wo werk- en denkniveau
 • Aantoonbare ervaring met beleidsadvies op het gebied van Wmo/sociaal domein in een politiek bestuurlijke omgeving (minimaal 3 jaar)
 • Ervaring met het regisseren van een netwerk van partners en overlegstructuren, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie
 • Kennis van bedrijfsvoering
 • Kennis over maatwerkvoorziening is een pre
 • Dat je kan opereren op strategisch/tactisch niveau
 • Een sparringpartner voor de opdrachtgever
 • Ervaring met projectmatig werken
 • Dat je inzicht hebt in diverse rollen en vorm geeft aan de daarbij passende professionele opstelling
 • Dat je in staat bent de politieke en bestuurlijke aspecten van het werk inhoudelijk en procesmatig in te vullen. 

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). De vacature is voor 32 tot 36 uur per week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: Als de maatregelen als gevolg van het Corona virus het weer toelaten, werk je in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met José van Dijk (senior adviseur strategie en regio) via telefoonnummer 06 52739168 of Raymond Goelabdien( afdelingshoofd Samenleving Advies) via telefoonnummer 06 40712144.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor donderdag 1 juli via bovenstaande button. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 6 en donderdag 8 juli. De tweede gesprekken op maandag 12 en dinsdag 13 juli.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.