Loading...

Victor

Functie: Programmeur Jeugd en Onderwijs
Afdeling: Samenleving en Veiligheid

Het verhaal van Victor

Victor werkt sinds mei 2014 bij de gemeente Delft. Hij was als bestuursadviseur tot februari 2021 de rechterhand van de wethouder Wonen, Zorg, Armoede en Sport. Nu is hij programmeur Jeugd en Onderwijs.

“Het leuke aan mijn werk is dat het heel gevarieerd is. Iedere dag gestructureerd hetzelfde doen? dat lijkt mij niet leuk.”

Als programmeur ben ik verantwoordelijk voor budget, proces en kwaliteit. Met andere woorden: ik moet ervoor zorgen dat de juiste dingen gebeuren op de juiste plaats met het juiste geld. Jeugdzorg en onderwijs staan bijna dagelijks in de spotlights, er is veel te doen. Bij jeugdzorg gaat het vaak om ingewikkelde gezinssituaties. We zetten vooral in op preventie, we willen voorkomen dat kinderen in de klem komen. We willen ouders, die dat nodig hebben, helpen om goede ouders te zijn. Op die manier krijgen ook de meest kwetsbare kinderen een goede start in het leven en kunnen ze zonder zorgen opgroeien.

“Het motiveert mij enorm om me elke dag te kunnen inzetten voor de meest kwetsbare inwoners van de stad.”

Dynamiek, vrijheid en veel contacten

Elke dag is weer anders. Er zijn zo veel instanties in het sociaal domein dat ik bij wijze van spreken elk uur met iemand anders in gesprek ben. Ik zit één keer per week bij de wethouder aan tafel, overleg met het afdelingshoofd als ik denk dat we extra handjes nodig hebben in het team, heb bijna wekelijks overleg met Delft Support, de uitvoeringsorganisatie, en ik overleg twee keer in de maand met onze financieel adviseur hoe we ervoor staan. De gemeente koopt immers de zorg in en is financieel verantwoordelijk.

“Ik ben bij wijze van spreken ieder uur wel met iemand in gesprek. Zó dynamisch is het sociaal domein.”

Fijn om iets concreets te kunnen betekenen

Ik werk vooral op de achtergrond. Ik ben geen hulpverlener die met de dagelijks praktijk te maken heeft, maar ik weet wat er speelt en krijg soms schrijnende gevallen te zien en te horen als we een bepaalde casus beoordelen. En als het nodig is, regelen we maatwerk. Het is op dat moment zo fijn om te zien dat je écht iets concreets voor een ander kunt doen.

“De lijnen zijn kort in Delft. Als we iets snel moeten fixen, doen we het gewoon.”

De baan die bij je past

Na 6 ½ jaar als bestuursadviseur zocht ik een nieuwe uitdaging en Delft geeft je die kans. Na een eerste gesprek sprak mijn afdelingshoofd direct haar vertrouwen in mij uit. ‘We willen verder met jou’, zei ze. Je krijgt in Delft de kans om te solliciteren op een baan die je leuk vindt en past bij je ontwikkeling. Het duurde een jaar voordat deze functie beschikbaar was en in die tijd kon ik via de gemeente een opleiding volgen. Dat is hier goed geregeld. Ik heb een mastercourse strategie gedaan bij de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag. Die komt mij nu goed van pas.

"Delft geeft je de kans door te groeien in de organisatie. Als je een switch wilt maken, kan dat bij de gemeente Delft."

Waarom Delft? Mini Nederland!

Delft is een fijne organisatie om voor te werken. Het is eigenlijk een soort mini Nederland. Dingen die in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag, Amsterdam of Utrecht gebeuren, gebeuren ook allemaal in Delft. Ik werk in een kleine, overzichtelijke organisatie. Die combinatie maakt de gemeente Delft een aantrekkelijke werkplek.

“In Delft komt veel samen, de stad is divers en heel internationaal.”

Solliciteren? Probeer het gewoon!

Je hoeft niet altijd voor 100% te voldoen aan een vacature. Als je twijfelt of je geschikt bent, solliciteer of bel dan op zijn minst, dan kun je je vragen gewoon stellen.

In de organisatie heerst een positieve sfeer. Je krijgt veel vrijheid om je werk zelf in te vullen en er wordt niet gekeken op een uurtje meer of minder.

“Eigenlijk zoeken wij juist mensen die zijn wat we níet hebben.”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.