Loading...

Susanne

Functie: Applicatiebeheerder
Afdeling: Veiligheid

Het verhaal van Susanne

Susanne werkt ruim een half jaar bij gemeente Delft. Als applicatiebeheerder zorgt ze ervoor dat andere medewerkers goed gebruik kunnen maken van allerlei applicaties.

Originele combi: geschiedenis en IT

Ik heb geschiedenis gestudeerd en ik werk nu in de IT-wereld. Die combinatie ligt misschien niet zo voor de hand, maar deze twee vakgebieden lijken meer op elkaar dan je denkt. Bij zowel geschiedenis als IT-storingen heb je namelijk te maken met heel veel informatie. En in beide gevallen moet je de relevante info selecteren en op basis daarvan een begrijpelijk verhaal maken. Tijdens mijn studie bestudeerde ik een maatschappijstructuur, nu bestudeer ik een applicatiestructuur.

“Het is een kunst om alle informatie te verwerken.”

Mensenvak

Het is mijn taak om storingen te verhelpen, updates uit te voeren en applicaties door te ontwikkelen, zodat alle medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren en zo de bewoners goed kunnen helpen. Mijn studieachtergrond helpt me bij het interpreteren van een melding over een storing en helder formuleren van wijzigingsverzoeken voor een collega of leverancier.

“Applicatiebeheerder is een technische functie, maar ook een mensenvak.”

Om een applicatie goed in te richten, heb ik veel contact met de beheerders en gebruikers van de applicatie. Een medewerker van de afdeling Vergunningen kan bijvoorbeeld bij mij melden dat een benodigde brief nog niet in de applicatie staat. Ik zorg er dan voor dat de brief wordt toegevoegd. Het is fijn om te merken dat medewerkers hun werk goed uit kunnen voeren, doordat een applicatie goed werkt.

Afwisselend en concreet

Mijn werkzaamheden variëren van klusjes waar ik niet lang over na hoef te denken, zoals het aanmaken van accounts, tot het oplossen van uitdagende storingen. Die afwisseling vind ik leuk. Het oplossen van een storing is een soort puzzel. Daar houd ik van! Het geeft me voldoening als ik problemen structureel opgelost heb en medewerkers blij zijn met mijn werk.

“We kunnen wel iedere keer het brandje blussen, maar ik onderzoek liever de oorzaak van de brand.”

Het is ook leuk om concreet resultaat te zien. Als ik door de stad fiets en zie dat er een dakkapel gebouwd wordt, besef ik me dat ik daar een bijdrage aan geleverd heb. De vergunning is natuurlijk verleend met behulp van een goedwerkende applicatie.

"De mensen zijn heel leuk, met mijn directe collega's kan ik veel lachen en hard werken."

Relaxte afdeling

Binnen de gemeente werken veel vrouwen, maar het merendeel van mijn teamleden is man. Dat vind ik heel gezellig, want zij zijn relaxed en ik kan veel met hen lachen.

“De mannenwereld bevalt mij goed.”

Toch is een vrouw in de IT-wereld voor sommige mensen nog verrassend. Bij het koffiezetapparaat vroeg een collega mij laatst: “Werk jij bij de servicedesk?”. Hij verwachtte niet dat ik ook een IT’er ben. Daar kon ik wel om lachen. Thuiswerken in de coronaperiode speelt natuurlijk mee; ik heb nog niet met iedereen even goed kennis kunnen maken.

Waarom gemeente Delft? Ik voel me thuis!

Ik word blij van processen verbeteren en wil graag een vaste werkrelatie op kunnen bouwen. Voordat ik bij de gemeente begon, werkte ik bij een commercieel bureau. Daar hielp ik heel veel verschillende klanten. Ik moest steeds opnieuw investeren in werkrelaties. Ik kon wel een advies geven, maar of er dan wat mee gedaan werd, wist ik niet altijd. Bij gemeente Delft kan ik al mijn collega’s leren kennen. Daardoor voel ik me hier veel beter op mijn plek.

“Op mijn verjaardag zat mijn mailbox vol met felicitaties. Dat was ik niet gewend!”

Ik voelde me meteen thuis tijdens het sollicitatiegesprek. Ik mag werken op mijn eigen manier en ik heb het gevoel dat mijn collega’s veel vertrouwen in me hebben. Ze zijn heel open, aardig en behulpzaam.

Solliciteren? Deel je kennis!

Je krijgt hier de ruimte om alles op je eigen manier te doen. Dat is fijn, want er zijn altijd verbeteringen mogelijk. Hier werken veel enthousiaste mensen die veel willen verbeteren, soms zelfs misschien iets té veel. Er is niet altijd tijd om iets af te maken. Een frisse wind is dus altijd welkom! We kunnen van elkaar leren en je krijgt hier veel kansen om je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van een cursus.

“Gemeente Delft kijkt naar jou als persoon. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Wil je altijd applicatiebeheerder blijven of eventueel in een andere richting groeien?”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.