Loading...

Myrthe

Functie: Adviseur Wonen
Afdeling: Samenleving Advies

Het verhaal van Myrthe

Myrthe is werkzaam bij gemeente Delft sinds maart 2017. Ze is begonnen als trainee en sinds september 2019 is ze adviseur Wonen.

Van trainee naar adviseur Wonen

Tijdens mijn traineeship heb ik rondgekeken op verschillende afdelingen. Op een gegeven moment kreeg ik de kans om aan de slag te gaan op de afdeling Samenleving Advies, als adviseur Wonen. Ik heb nu een vast contract en houd me bezig met allerlei thema’s binnen het woonbeleid van de gemeente, waaronder gebiedsontwikkeling.

Een verbindende rol

Ik heb regelmatig een overleg, met partners in de stad, maar ook intern en soms krijg ik een bewonersvraag tussendoor. Die afwisseling is leuk. Je moet het in mijn rol leuk vinden om te adviseren. Je bent de adviseur van je wethouder; je doet onderzoek en geeft de wethouder mogelijkheden. Dat moet je leuk vinden. Ik ben ook geen geboren adviseur, maar het ligt me wel!

Ik bereid de overleggen voor, stem een plan af met collega’s en bespreek het plan vervolgens met organisaties zoals TU Delft en DUWO. Zij leveren dan weer input.

Mijn studieachtergrond komt goed van pas. Ik heb geschiedenis gestudeerd. Dat is een brede opleiding, waarbij je ook veel informatie moet verwerken. Gedurende een WO-opleiding leer je ook op een bepaalde manier denken, kritische vragen stellen een mening vormen.

“Een commerciële functie trekt mij niet, niet, ik wil een maatschappelijke bijdrage leveren.”

Huisvesting voor senioren en studenten

Ik focus me momenteel op nieuwe woningen voor senioren en studenten. We willen ervoor zorgen dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen, zo nodig met zorg en ondersteuning. Daarnaast zoeken we naar geschikte woonlocaties voor studenten. Dat Delft een studentenstad is, is wereldwijd bekend. TU Delft staat goed aangeschreven, dus studenten over de hele wereld komen naar Delft. Hierdoor ontstaat een tekort aan huisvesting. Samen met TU Delft en DUWO zoeken we naar geschikte nieuwbouwlocaties.

“Ik vind het leuk om iets voor de stad doen. Delft mooier en beter maken voor de bewoners.”

Trots op een nieuw woonconcept

Processen bij een gemeente zijn gemiddeld langer dan bij een bedrijf dus een lange adem heb je wel nodig, zeker in gebiedsontwikkeling. Toch komen sommige dingen ineens in een stroomverstelling. Laatst hebben Vidomes (corporatie) en Pieter van Foreest (zorginstelling) een bijzonder woonconcept voor ouderen ontwikkeld. Als gemeente ondersteunen we dat initiatief van harte. Ik ben er trots op hoe we in korte tijd met alle partijen een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten om dit initiatief mogelijk te maken.

“Ik vind het leuk om iets voor de stad doen. Ik wil Delft mooier en beter maken voor de bewoners.”

Waarom Delft? Historie!

Het begon natuurlijk allemaal met mijn traineeship, een toffe kans die op mijn pad kwam! Ik vind het leuk dat Delft een historische stad is. Het is een stad met karakter. Delft heeft een leuk centrum en je kan veel leren van het verleden.

Wat mij goed bevalt is de organisatiegrootte – gemeente Delft is niet groot maar biedt wel uitdagingen – en de vrijheid. Ik heb veel vrijheid. Dit is een kracht en valkuil tegelijk. De vrijheid is heel fijn. In ons team wordt heel erg goed gekeken naar wat je leuk vindt om te doen. De vrijheid is soms ook lastig: het is niet altijd helder wie waar over gaat. Wie heeft nou welke opdracht en wie gaat waar over? Tegelijkertijd is er veel betrokkenheid. Dat waardeer ik heel erg. De betrokkenheid is er niet alleen zakelijk, maar ook privé. Dit merk ik zeker in deze coronatijd.

“Lukt het allemaal een beetje? Wordt er zo nu en dan aan mij gevraagd.”

Solliciteren? Wees proactief!

Als je als trainee begint, doe je opdrachten voor verschillende afdelingen en dat is de kans om te ontdekken wat je leuk vindt. Maak daar optimaal gebruik van.

Ontwikkelbudget

Alle afdelingen hebben een ontwikkelbudget. Elk jaar formuleer je ontwikkeldoelen: waar liggen je talenten, waarin wil je je ontwikkelen? Ik onderzoek zo nu en dan of ik een cursus kan volgen, bijvoorbeeld over de Woningwet. Ik wil graag meer weten over de regels en de samenwerking tussen de corporatie en gemeente.

“Proactiviteit wordt van je verwacht.”

Open voor nieuwe ideeën

Gemeente Delft heeft een mooi inwerkprogramma en staat open voor nieuwe, frisse ideeën. Mijn tip: durf te vragen, om je heen te kijken en vernieuwende ideeën in de groep gooien.

“Het leuke aan gemeente Delft is dat collega’s heel betrokken zijn bij de stad. Daar word je zelf ook enthousiast van.”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.