Loading...

Mieke

Functie: Directie-adviseur
Afdeling: Samenleving Advies

Het verhaal van Mieke

Mieke werkt sinds januari 2017 bij gemeente Delft. Ze is begonnen als adviseur Werk en Inkomen. Sinds 2019 is ze Wmo adviseur. Ze zet zich in om huiselijk geweld en kindermishandeling te bestrijden.

Gemeenteland

Ik werk al bijna 5 jaar bij gemeente Delft. Ik heb ook bij andere gemeenten gewerkt. Ik loop dus al een tijd mee in gemeenteland. Bij gemeente Delft richt ik me nu vooral op de veiligheid van kinderen en ouders. Dit doe ik niet alleen voor Delft, maar voor de hele regio Haaglanden. Samen met gemeente Den Haag, de regiogemeenten en ketenpartners bepaal ik wat er moet gebeuren om huiselijk geweld in de regio te verminderen. Ons doel is om huiselijk geweld zoveel mogelijk te voorkomen, zo snel mogelijk te herkennen, erkennen en behandelen. We zorgen bijvoorbeeld voor voorlichting op scholen in samenwerking met partners, zoals de GGD.

“Ik vind het mooi dat ik iets kan doen om het leven van anderen beter te maken.”

Trots op mijn topteam

Ik heb bij meerdere gemeenten gewerkt. Wat me opvalt bij gemeente Delft is de betrokkenheid van alle collega’s. We werken eerder te veel dan te weinig. Iedereen zet zich in op zijn eigen manier.

Ik ben er trots op dat we met z’n allen elke keer weer dingen voor elkaar krijgen. Als adviseur Werk en Inkomen, mijn vorige functie, heb ik bijvoorbeeld het Jongeren Perspectief Fonds opgericht om jongeren met schulden en bijkomende problematiek te helpen. Via dit fonds worden 20 jongeren begeleid door partners zoals de Jongerenacademie en de GGZ. Zo vinden jongeren bijvoorbeeld een geschikte baan, school of psychologische behandeling.

“Werken voor de stad waarin je woont, echt een aanrader!"

Creatieve alternatieven

Het gebeurt ook weleens dat een plan níet haalbaar is. Dat is natuurlijk minder leuk. Gemeente Delft ¬zit – zoals bijna heel Nederland – momenteel in financieel zwaar weer. We willen heel veel, maar het kost ook geld om dingen uit te voeren. Als de middelen beperkt zijn, maken we gebruik van onze creativiteit. Samen zoeken we naar een creatief alternatief.

“Samen met collega’s kom je altijd verder.”

Waarom gemeente Delft? Veel kansen!

Ik heb het prima naar mijn zin. Ik krijg veel kansen en er is een opleidingsbudget. Binnenkort start ik bijvoorbeeld met een training: Zakelijk Tekenen. Ik leer dan notuleren en visualiseren door middel van een tekening, schema of praatplaat.

“Je krijgt veel kansen. Je moet ze zelf pakken als je ze ziet.”

De stad is ook leuk. Ik woon nu ruim 6 jaar in Delft. Daarvoor woonde ik in ’t Gooi. Toen ik mijn man ontmoette ben ik naar Delft verhuisd. Hij woonde en werkte hier al en had het erg naar zijn zin. Ik heb zeker geen spijt van mijn verhuizing. Je kunt hier lekker winkelen, er is een gezellig uitgaansgebied, een theater en fijne groene omgeving!

Doordat ik in Delft woon, weet ik voor wie ik het allemaal doe en zie ik het resultaat. Dat maakt mijn werk een stuk leuker. Ik kan ook goed inschatten wat de stad nodig heeft.

“Delft is een leuke stad om te wonen én te werken.”

Solliciteren? Doen!

Ik zou zeggen: “Kom eens kijken”. Blijf jezelf, wees gewoon open en eerlijk. Praat met je collega’s en wees geïnteresseerd. Stel vooral heel veel vragen.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/werkenvoor/domains/werkenvoordelft.nl/public_html/wp-content/themes/bootscore-wvd/single-delft_team.php on line 109

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.