Loading...

Martien

Functie: Gemeentesecretaris
Afdeling:

Het verhaal van Martien

Martien is sinds 9 december 2019 werkzaam als gemeentesecretaris en algemeen directeur van gemeente Delft. Hij is de schakel tussen de wensen van het bestuur en capaciteiten van de ambtelijke organisatie. Als algemeen directeur leidt hij de gemeentelijke organisatie.

“Tevredenheid in de stad telt net zo hard mee als tevredenheid binnen de organisatie.”

Sociaal en divers

Mijn werkdagen zijn heel divers. Over het algemeen overleg ik veel en ik heb allerlei ontmoetingen: binnen de organisatie, in het land en in de regio.

Ik overleg over van alles en nog wat, zowel intern als extern: directieoverleg, managementoverleg, collegeoverleg, reguliere overleggen met strategen, met opdrachtgevers, met de financials… Je kan het zo gek niet verzinnen; overal is wat te doen. Ik heb ook contact met bestuurders en ik onderhoud de driehoek burgemeester en griffier.

“De sociale kant van het vak spreekt mij erg aan.”

Samen de stad beter maken

Samen bespreken hoe we dingen verder kunnen brengen, dat vind ik heel leuk om te doen. Soms zou ik bij veel meer zaken aanwezig willen zijn. Ik sta over het algemeen iets verder van de inhoud af. Pas als er iets niet goed gaat of het bestuurlijk wordt, komt de gemeentesecretaris in zicht.  Ik zie dan niet altijd direct het resultaat. Daarom vind ik het leuk om ook contacten te hebben met externe organisaties, zoals TU Delft.

“Als gemeentesecretaris is het fijn om echt te zien waarvóór je het doet. Dat is de kers op de taart.”

Momenteel ontwikkelen we bijvoorbeeld Station Delft Campus. Het stationsgebied is een pareltje. Het is nog niet helemaal af, maar het begint iedere dag mooier te worden.

“Ik ben echt trots als we buiten iets bereiken, maar ook als medewerkers van de gemeente tevreden zijn.”

Organisatieontwikkeling

We hebben een hele brede agenda en zijn een enthousiaste, innovatieve organisatie. Dat zorgt er ook weleens voor dat we eigenlijk te veel op ons bordje hebben liggen. De sturing mag wat strakker. Daarom zijn we in 2020 samen met het management gestart met een verbetertraject. In 2021 worden ook de overige medewerkers betrokken bij de organisatieontwikkeling.

Waarom gemeente Delft? Ik voel me thuis!

Voor mij is Delft altijd al een beetje de hoofdstad geweest. Hier voelt het goed, vertrouwd en dichtbij. Het gaat erom dat ik me ergens thuis voel.

Delft is een kennisstad gericht op voortuitgang en dat proef je in de cultuur van de organisatie. De kenniscultuur spreekt me aan.

“Als je wil innoveren, kan je je hart ophalen in Delft.”

Solliciteren? Ontdek en deel je kennis!

Als je wil ontwikkelen, ontdekken, samenwerken en van innovaties houdt, dan is gemeente Delft een prachtige organisatie en prachtige stad om in te werken.

Het mooiste is misschien nog wel de bereikbaarheid van Delft. We zitten boven het station. Je stapt gewoon de tram, trein of bus uit, kan je fiets parkeren onder het gebouw en staat ook nog eens midden in de stad. Nou, wat wil je nog meer?

We zijn zo bereikbaar als wat!

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.