Loading...

Hila

Functie: Trainee
Afdeling: Jeugd, Inkoop

Het verhaal van Hila

Nadat Hila in 2019 de master Cultural Economics and Entrepreneurship had afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is zij op 2 maart 2020 begonnen als trainee bij gemeente Delft.

Uitdagend, lekker informeel en divers

Tijdens een traineeship ben je bezig met van alles en nog wat. Het fijne aan de traineeship is dat je zelf opdrachten mag bepalen en vorm aan de opdrachten mag geven. Bij iedere opdracht krijg ik voldoende ondersteuning en uitleg. Dat is ook heel fijn, want ik heb geen inkoop-gerelateerde achtergrond of ervaring in het sociaal domein.

“Het fijne aan een traineeship is dat je fouten mag maken, je bent er om te leren.”

Door de verschillende opdrachten kan je je interesses ontdekken en opwekken. Een minder leuke opdracht is eigenlijk ook een pluspunt. Dan weet je in ieder geval dat daar je interesse niet ligt.

Mijn eerste opdracht was het schrijven van een adviesrapport over het optimaliseren van het inkoopproces binnen gemeente Delft, op het gebied van duurzaamheid. Momenteel werk ik aan het project Kansrijke Start Delft (afdeling Jeugd).

“De ruimte en flexibiliteit die je als net afgestudeerde krijgt om je te ontwikkelen en je interesses te ontdekken, is heel tof.”

Kansrijke Start Delft

Het project Kansrijke Start Delft loopt al een jaar. Het doel van het project is dat elk kind dat is geboren in Delft gelijke kansen krijgt in de eerste 1000 dagen (tot leeftijd 2,5). Ik ga voor dit project het één en ander monitoren en een evaluatie schrijven over Kansrijke Start voor Ouders (Kasto). De resterende uren werk ik op afdeling Inkoop.

Waarom gemeente Delft? Laagdrempelig!

In de vacature stond dat de sollicitatie geen groot proces zou zijn, dat vond ik tof. Ik had me ook aangemeld voor een traineeship bij gemeente Amsterdam. Toen ik niet doorging naar de laatste ronde, voelde ik me eigenlijk meer opgelucht dan teleurgesteld. Voor die sollicitatie was veel voorbereiding nodig. Ik moest allerlei testen doen. Nervositeit kan dat verpesten. Het zijn momentopnames en basis daarvan word je afgekeurd, dat is stom. Gemeente Delft is laagdrempeliger. Iedereen kan een directeur gewoon op de gang tegenkomen en een praatje maken. Dat bevalt mij heel goed.

“Een traineeship leek me een mooie manier om de stad op een andere manier te leren kennen dan als student. De terrasjes heb ik als student al gezien.”

Solliciteren? Bij twijfel, gewoon doen!

Je stuurt gewoon een brief met je cv en op basis daarvan word je wel of niet uitgenodigd. Je krijgt een rondleiding en proeft meteen de sfeer. Iedereen die bij de gemeente werkt is heel betrokken bij de stad en dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Je wordt trots op de stad!

De stad is niet te groot. Daardoor heb je geen hiërarchische cultuur binnen de organisatie. Dit ervaar ik positief want je hebt korte lijntjes met alle collega’s. Gemeente Delft als organisatie is ook zeker niet te klein, dus je hebt niet meteen alles al gezien. Er is nog genoeg te ontdekken. Ik denk dat deze combinatie het zo uitdagend maakt om hier een traineeship te mogen doen.

“Een traineeship is de perfecte brug.”

 

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.