Loading...

Henk

Functie: Juridisch kwaliteitsmedewerker
Afdeling: Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH)

Het verhaal van Henk

Henk werkt bij de gemeente Delft sinds oktober 2010. Hij is gestart als inspecteur openbare ruimte en marktmeester. Sinds 2 jaar is hij werkzaam als juridisch kwaliteitsmedewerker.

Kennis opdoen

Ik houd van uitdagingen. Op een gegeven moment had ik voor mijn gevoel het plafond bereikt in mijn functie als inspecteur openbare ruimte. Ik heb toen op eigen initiatief een opleidingsvoorstel geschreven en ben in gesprek gegaan met mijn leidinggevende.

Zodoende heb ik rechten gestudeerd naast mijn werk en me uiteindelijk opgewerkt van inspecteur openbare ruimte tot jurist. De gemeente heeft mijn opleiding betaald en mijn leidinggevende heeft mijn diploma uiteindelijk verzilverd. Hij zei: “Ik ben op zoek naar iemand die de rol van juridisch kwaliteitsmedewerker kan vervullen en jij bent de eerste aan wie ik denk.”

“Ik ben mijn leidinggevende voor altijd dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om de opleiding te volgen én nu deze functie te bekleden.”

Kennis delen

Ik leer zelf graag, maar draag mijn kennis ook graag over. Ik ben de vraagbaak op de afdeling VTH. Alle kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding, gebruik ik nu om advies te geven aan het afdelingshoofd, de teamleidster, programmeur, senioren, inspecteurs en controleurs.

“Als ik zie dat mensen iets met mijn advies doen, dan geeft mij dat een boost.”

Het allerleukste vind ik strafrecht. Alle uitgeschreven bekeuringen komen eerst langs mij, voordat ze naar het CJIB gaan.

Ik geef ook les aan (nieuwe) collega’s. De kunst is om les te geven op het niveau van de cursisten, zodat anderen het makkelijker tot zich kunnen nemen. Dat vind ik een mooie uitdaging.

Ik vind het heel fijn dat ik een vertrouwensband heb opgebouwd met collega’s. Ik vind het belangrijk dat mensen mij vertrouwen.
Om mijn functie te vervullen, moet je in ieder geval kunnen relativeren. Je moet niet alleen de serieuze man uithangen, maar ook in staat zijn om er een beetje humor doorheen te gooien. Ik houd van lachen!

“Als je met mij werkt, lach je elke dag.”

“Je vindt hier uitdaging in een hele mooie omgeving.”

Samen staan we sterk!

Ik heb een convenant opgesteld voor de politie, om gegevens met elkaar te mogen uitwisselen. Dit mag namelijk niet zomaar. Ik heb het convenant ‘Samen staan we sterk!’ genoemd. Dit staat symbool voor onze samenwerking. De burgemeester heeft het convenant ondertekend. Dat is dan een kers op de taart!

“De burgemeester had geen opmerkingen op de handhavingsstrategie en vond het in één keer goed, daar ben ik trots op!”

Waarom gemeente Delft? De ideale locatie!

De functie sprak me heel erg aan: inspecteur openbare ruimte en marktmeester. Ik moet eerlijk bekennen dat ik gemeente Delft verder nog niet kende. Ik woon in Hoogvliet, dus Delft was dichtbij. Mijn interesse in de gemeente Delft is destijds ontstaan. Ik ben trots op de bijdrage die ik nu lever aan de stad!

“Solliciteren? Alle deuren staan open!”

Als je op zoek bent naar een gemeente waar je de ruimte krijgt om je ideeën te delen en jezelf te mogen zijn, ben je hier op je plek. Het is een gemeente die zichzelf elke keer naar een hoger niveau probeert te tillen. Je zit in een mooi kantoor met korte lijnen.

“De kamers van de directeur en de gemeentesecretaris staan ook gewoon open voor het personeel. Dat vind ik te gek!”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.