Loading...

Edwin

Functie: Projectleider
Afdeling: Programma's en Projecten

Het verhaal van Edwin

Edwin werd in december 2018 aangenomen als projectsecretaris. Hij nam veel werk uit handen. Een leidinggevende had al snel door dat hij meer kon en vroeg aan Edwin of hij niet een stapje verder wilde zetten. Zodoende werd Edwin in juli 2020 ingezet als projectleider. Momenteel leidt hij het project Ons Delft, maak de stad!

Van projectsecretaris naar projectleider

Als projectsecretaris haakte ik vrijwillig aan bij projecten om de planning inzichtelijk te maken en gaf advies over presentaties en visuele communicatieprojecten. Op een gegeven moment zocht de gemeente een projectleider voor een nieuw project: Ons Delft, maak de stad! Zo kwam projectleiderschap op mijn pad.

“Om projectleiderschap te testen en ontdekken heb ik dit project aangenomen.”

Proactief en planmatig

Proactiviteit is noodzakelijk om deze functie te vervullen. Daarnaast moet je planmatig werken. Ik breng structuur aan in de hectiek door wekelijks te overleggen met de communicatieadviseur. Samen lopen we de planning van de week door. Ik heb ook besprekingen met externe partijen, waarna ik snel moet schakelen en afstemmen wat we wel en niet gaan doen.

“Ik heb veel en gevarieerd contact met mensen, het is een sociaal beroep.”

Het sociale aspect bevalt me heel goed. Er zit er ook een zakelijk kant aan mijn functie als projectleider. Er moeten afspraken gemaakt worden over het budget. Het is elke keer een uitdaging om alles in het budget te passen. Het onderhandelen over het budget is minder mijn ding, geef ik toe.

“Je krijgt een mooie kans om te zeggen wat je denkt.”

Ons Delft, maak de stad!

Met het project dat ik nu leid, willen we inwoners op een laagdrempelige manier betrekken bij de toekomst van de stad. Met de opvallende roze kleur die we hebben gekozen voor dit project, trekken we de aandacht van de bewoners. Iemand die voorbijloopt zal zich afvragen: wat is daar aan de hand? Zo brengen we gesprekken over de toekomst van de stad op gang.

“We denken samen na over de toekomst van Delft.”

Ons Delft, maak de stad! biedt partners zoals Stichting Move Delft, 015Duurzaam, The Green Village en Stichting Stunt en vele andere partijen een podium om hun inzet voor Delft onder de aandacht te brengen bij de bewoners van Delft. Het geeft voldoening om de partners de plek te geven die ze verdienen.

Vooral de activiteiten van 015Duurzaam houden mij erg bezig. De activiteiten worden ingezet voor CO2-reductie in Delft. Dit doet 015Duurzaam door bewoners te informeren en activeren om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Hoe Ons Delft, maak de stad! wil je het hebben?!

Van fysiek naar online

Het project is in 2019 begonnen als Stadsfestival. Er stonden nog meer activiteiten op de planning om bewoners te informeren en inspireren. Door corona hebben we onze plannen noodgedwongen aangepast. De activiteiten waren in eerste instantie fysiek, nu ook online. Deze switch was een hele uitdaging, waar we veel tijd en moeite in hebben gestoken. We hebben in de zomervakantie een website weten te lanceren: www.onsdelftmaakdestad.nl

Hopelijk kunnen we volgend jaar de stad weer in om de roze accenten kenbaar te maken.

“Ik ben trots op wat we in korte tijd bereikt hebben.”

Waarom gemeente Delft? Charmante stad!

Gemeente Delft is een goede werkgever, ik heb niets om over te klagen! Er zijn doorgroeimogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden.
Ik heb een opleiding aangeboden gekregen om leiderschapsstijlen te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd wat voor type persoon ik ben en hoe ik mijn persoonlijkheid het beste in kan zetten voor mijn werk.

Delft is ook een prettige stad om in te werken: cultureel en niet te groot. De stad is niet zo druk als Den Haag of Rotterdam, maar wel gezellig.

“Er wordt welwillend naar je geluisterd en het is een leuke uitdaging om beweging te krijgen in de organisatie.”

Solliciteren? Toon je talent!

Als je talenten hebt én laat zien dat je het wil, krijg je bij gemeente Delft de kans om je talenten in te zetten. Dat is mijn beleving. Ik ben snel doorgegroeid van secretaris tot adviseur, inmiddels ben ik projectleider.

Ik geef toe dat ik even getwijfeld heb of gemeente Delft de juiste plek voor mij was. Er werken al oudere, ervaren mensen die overal verstand van hebben, dacht ik voordat ik begon. Ik was toen pas 24 jaar. Toen ik eenmaal bij gemeente Delft werkte, lieten collega’s mij weten dat ze juist veel van mij kunnen leren, omdat ik niet in kaders denk.

“Als je hier komt werken, krijg je een mooie kans om te zeggen wat je denkt. Tegelijkertijd kan je veel leren van collega’s die er al wat langer zitten.”

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.