Loading...

Daphne

Functie: Medior communicatieadviseur
Afdeling: Communicatie

Het verhaal van Daphne

Bijna vijf jaar geleden is Daphne bij gemeente Delft gestart als interim. Er was veel ondersteuning nodig voor de senior communicatieadviseurs. Nu is ze medior communicatieadviseur op de afdeling Communicatie.

Altijd samen

Als communicatieadviseur is het mijn taak om Delftenaren zo goed mogelijk te informeren over projecten in de stad. Ik werk officieel op de afdeling Communicatie, maar ik werk heel veel samen met andere afdelingen. Zo kom ik in aanraking met veel verschillende collega’s met allerlei expertises. Ik leer iets van hen en vertaal het vervolgens naar begrijpelijke informatiebrieven, nieuwsberichten, social media en bijvoorbeeld posters.

Voorheen werkte ik in hele kleine teams. Dan ontbrak er weleens een expertise. Inmiddels heeft de gemeente van alles in huis: goede tekstschrijvers, online adviseurs, persvoorlichters… Even sparren? Geen probleem! Iedereen denk graag met je mee.

“Contact met mensen vind ik het allerleukste!”

Ik werk niet alleen samen met collega’s. Ik heb ook veel contact met de bewoners. Er moet bijvoorbeeld weleens een straat opengemaakt worden om een riool te vervangen. Dit kan een kans zijn om ook gelijk parkeerplekken te creëren. Of misschien een stukje groen! Ik laat bewoners graag meedenken. Zij weten als geen ander hoe de omgeving gebruikt wordt. Daarom betrek ik hen zoveel mogelijk bij een project.

“Participatie vind ik interessant.”

Van een klein riool tot een grote brug

Mijn projecten zijn heel divers. Ik verzorg de communicatie over de vervanging van een riool, maar ook over grote projecten zoals de renovatie van de populaire Sint Sebastiaansbrug. Deze brug is ruim een jaar dicht geweest. Dat had veel impact op de stad, want veel mensen rijden bijna dagelijks over deze brug. Dit was een mooi project. Ik ben heel tevreden over de manier waarop we het project hebben uitgevoerd samen met de buurtbewoners. Er was een kort lijntje met de bewoners. We waarschuwden de bewoners bijvoorbeeld als werkzaamheden ’s nachts of in het weekend plaats zouden vinden.

Creatief en innovatief

Ik wil graag mijn creativiteit kwijt kunnen in een project. Hoe kunnen we zoveel mogelijk bewoners aanspreken en uitnodigen? Een brief blijft niet altijd hangen. Voor de renovatie van de Sint Sebastiaansbrug hebben we bijvoorbeeld een inloopavond georganiseerd in een theater. Dat was een succes. Er kwamen meer dan 100 mensen naar de inloopavond!

“Het geeft me voldoening als mensen naar een inloopavond komen en gerust en goed geïnformeerd weer weggaan. Missie geslaagd!”

Niet alleen ik houd van originele ideeën. De hele organisatie geeft aandacht aan innovatie. Voor de verbouwing van de Sint Sebastiaansbrug zijn bijvoorbeeld nieuwe technieken gebruikt. Palen werden niet geheid, maar in de grond geboord. Daarvoor was een machine nodig waarvan er maar één in Nederland is!

Ook op het gebied van communicatie blijft de gemeente zich ontwikkelen. Gemeente Delft is bijvoorbeeld een voorloper op het gebied van social media. Dat was één van de redenen waarom ik voor deze gemeente wilde werken.

Waarom gemeente Delft? Mooie mengelmoes!

Gemeente Delft is een hele informele werkgever. Iedereen haalt koffie bij hetzelfde koffiezetapparaat. Iedereen is benaderbaar. Dat maakt het prettig om hier werken. Ik heb collega’s van alle leeftijden. Die mengelmoes in mijn team is heel leuk. We werken allemaal samen in één pand, boven het station. Dat vind ik heel luxe. Als ik op het station aankom, ben ik gelijk op mijn werk.

De stad is ook heel leuk. Delft voelt heel dorps, maar heeft wel een stads karakter. Ik fiets graag een rondje door Delft. Samen met collega’s fiets ik regelmatig langs een aantal projecten, zodat we met onze eigen ogen de plek en de omgeving kunnen bekijken.

“Mijn hart is wel een beetje blauw.”

Solliciteren? Durf en doe!

Je moet vooral durven en doen. Maak bij het koffiezetapparaat kennis met collega’s en fiets een stuk door de stad om je een beeld te kunnen vormen bij de bewoners en de stad.

Ik ontdek elke dag wel iets nieuws aan de stad, de bewoners of collega’s. Ik mocht laatst mee naar de opgravingen onder de Nieuwe Kerk. Dat vond ik fantastisch! Ik houd van dat soort ‘geschiedenisdingen’.

“Mijn werk is uitdagend, boeiend en zit vol verrassingen.”

 

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.