Loading...

Kom ook
werken
voor Delft

Creatieve planningsadviseur met lef

Ben jij op zoek naar een functie, waarbij je van een creatieve chaos naar een concrete planning surft? Weet je daarbij je hoofd koel te houden en je collega’s inzicht in sturing te bieden op het gebied van programma’s, processen en projecten? Wij zoeken namelijk een planningsadviseur programma’s, processen en projecten bij de gemeente Delft die als inspiratiebron kan fungeren voor directe collega’s. Deze golven, met vallen en opstaan, wil je zeker niet missen!

Arbeidsvoorwaarden Solliciteer direct Meer informatie

Je rol

De stad Delft, parel in de Randstad, is volop in ontwikkeling. Grote vraagstukken van deze tijd vragen ook in Delft creatieve oplossingen. Dit betekent een speelveld van complexe ontwikkelopgaven, verschillende partijen, veel belangen, hoge urgentie, beperkte ruimte. Stedelijke ontwikkeling vraagt bij uitstek om een combinatie van proces- en projectmanagement. We pakken deze vraagstukken integraal op, vanuit een samenhangend sociaal, economisch en ruimtelijk-fysiek perspectief.

Deze rol van projectmanager is een groeifunctie, waarin je eerst zelfstandig (kleinere) projecten gaat leiden. Later pak je deelprojecten op binnen grotere (gebieds)ontwikkelingsopgaven. Uiteraard doe je dit onder begeleiding van een ervaren projectmanager.

We zoeken een nieuwe collega die ambitie én potentie heeft om in dit vak snel door te groeien. Uiteraard met de juiste begeleiding van gepassioneerde en ervaren collega's.

Foto van Diewertje

Dieuwertje

(projectmanager bij de gemeente Delft):
“Ik wilde graag voor de gemeente Delft werken omdat ik de ligging van deze middelgrote gemeente in Zuid-Holland erg interessant vond. En dat bleek terecht! In Delft komen de grote vraagstukken in gebiedsontwikkeling van deze tijd bij elkaar en werken we met lef aan onze bijdrage. Dit, in combinatie met een informele sfeer en veel ruimte om te groeien maakt Delft voor mij de perfecte plek om me te ontwikkelen als projectmanager.”

Je werkplek

Bij de gemeente Delft zijn we op zoek naar jou, als je écht je talenten tot hun recht wilt laten komen. Als je je 'skills' wilt laten floreren in een omgeving die dat hard nodig heeft. Waar elke dag gewerkt wordt aan een leefbare en veilige stad. Waarin het een genot is om te wonen én te werken. Waar elke dag collega's zich het vuur uit de sloffen rennen, om nieuwe generaties ook de mogelijkheid te bieden te wonen en te werken in een prachtige oude nieuwe stad.

Oké, ook binnen de gemeente Delft ontkomen we niet aan vaste overlegstructuren, verplichte regels en ingewikkelde collega's. Desondanks nemen we tijd voor teambuilding en uitjes. Maar uiteindelijk zijn we bezig met een andere scope, hebben we een hoger doel. Hierbij zijn we gemotiveerd door een toekomst met ruimte voor zelfontplooiing, inzet en benutten van talenten.

Je komt te werken bij de afdeling Programma's en Projecten (P&P) van de gemeente Delft. Hier werken de professionals die hun vak van projectmanagement, procesregie en programma management inzetten voor de ontwikkeling van de stad en van hun collega's. Een uitdagende en inspirerende omgeving waar zowel Blanche als Dieuwertje, zie quotes, de afgelopen jaren in deze startersrol zijn doorgegroeid.

Foto van Blanche

Blanche

(projectmanager bij de gemeente Delft):
“Binnen de afdeling is een hoge diversiteit aan projecten, hierdoor krijg ik de kans om mezelf op verschillende aspecten te ontwikkelen en mijn talenten te ontplooien. Ik sta nauw in contact met de stad en inwoners, daar krijg ik veel energie van. Goede communicatie met zowel interne als externe stakeholders vinden we belangrijk”

Je profiel

Als spin-in-het-web weet jij goed overzicht te houden over het gehele werkveld en te sturen op de onderlinge samenhang en resultaten zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie. Hierbij kun je omgaan met onzekerheden. Bij de ontwikkeling van opgaven staat niet alles vooraf vast. Met jouw talenten en kennis leidt je de partijen door dit proces en zorgt daarbij voor een breed draagvlak en een samenhangende aanpak van de problemen.

Je bent het geweten van dit proces en bewaakt de koers op de lange termijn, maar verliest niet uit het oog dat de partners korte termijn resultaat willen zien en dat de omgeving voortdurend in beweging is.

Daarnaast gaan wij graag in gesprek met jou als jij je herkent in het volgende:

  • Je bent enthousiast en open, de drijvende kracht achter projecten
  • Je wilt projectmanagement en procesregie leren als je vak
  • Je hebt een academische of hbo-opleiding afgerond. Het is een pre als dat aansluit in het vakgebied, maar niet noodzakelijk (denk hierbij aan gebiedsontwikkeling, stedelijke ontwikkeling, (sociale) geografie, technische bestuurskunde, omgevingsmanagement, rechten)
  • Je kunt goed schakelen tussen belangen van verschillende partners
  • Je hebt gevoel voor en interesse in politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • Je brengt rust en structuur, bent resultaatgericht en een stevige gesprekspartner met natuurlijk overwicht.
Deel deze vacature met je netwerk:

Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van deze website.